ViAQ växer och utökar med ytterligare en gruppchef

ViAQ växer

I takt med att ViAQ växer måste vi också säkerställa ett fortsatt gott ledarskap och har därför satt ett maxtak på 10 medarbetare per chefsgrupp, berättar Anders Berg, vd för ViAQ. Det är extra roligt att vi denna gång kunnat göra en internrekrytering, och vi är mycket glada över att Emma Allerbo tackat ja till att bli vår nya gruppchef.

Emma Allerbo har jobbat som projektledare på ViAQ sedan 2017 och har med åren allt tydligare visat att hon har de egenskaper som vi värdesätter för ett ledarskap på ViAQ. Hon har även ett stort kundfokus och arbetar för att förbättra kundtillfredsställelsen och att stärka kundrelationerna.

Emma, vad kommer du att fokusera på i ditt ledarskap?
Att gruppen jag leder blir ett bra team, både kompetensmässigt men också socialt. Vi ska ha kul ihop!

Vem är din största inspirationskälla som ledare?
En idrottsledare jag haft. Han vågade satsa och drömma. Gav ett stort ansvar och litade på en samt var tydlig i sin kommunikation (vilket ibland i och för sig sved)

Vad tycker du är det absolut bästa med ViAQ?
Ett företag som styrs proffsigt likt ett stort, men är litet till storleken så att alla har möjlighet att påverka, bli sedda och vara en viktig pusselbit.

Vad skulle du säga är de största utmaningarna för ViAQ framåt?
Att behålla den tighta teamkänslan och samtidigt hitta nya medarbetare som vill bli en del av ViAQ. Kunderna gillar oss och önskar att vi vore fler.

Berätta lite kort om din yrkesbakgrund
Efter en kort sväng på fastighetssidan fick jag av en tillfällighet ett uppdrag som projektingenjör på Trafikverket för att sedan bli projektledare. Att ha gått nerifrån och upp har jag nytta av idag.

Vilka faktorer är de viktigaste, tycker du, för att få medarbetare att trivas och vilja utvecklas?
Att man känner tillhörighet och att man känner sig betydelsefull. Men framför allt att man har roligt – gärna tillsammans med andra. Har man roligt gör man ett bra jobb, både på arbetsplatsen och hemma.

Vad är det med infrastruktur/samhällsbyggande som du lockas av?
Ett konkret resultat som betyder något för många. Jag började min karriär som husbyggare i tidiga år då jag aldrig fick något dockskåp som jag så innerligt önskade mig. Så jag fick helt enkelt bygga ett eget av kartong, många visitkort och mååånga meter tejp.

Hur ser en favorithelg ut för dig?
Jag gillar att resa så tar gärna en tripp någonstans.

 

Olskroken planskildhet

Tel: +46 10-330 54 30 | E-post: info@viaq.se
Stora Badhusgatan 18-20, 411 21 Göteborg | Vaksalagatan 2, 753 20 Uppsala

 © ViAQ 2021