ViAQ utökar sitt erbjudande med nya digitala tjänster

Jim Johansen

ViAQ har anställt Jim Johansen som specialist digital projekthantering.

Han kommer närmast från Trafikverket men har även jobbat på Sweco som BIM-samordnare och IT-specialist. Med Jim i teamet stärker ViAQ sitt erbjudande inom digitala tjänster infrastruktur.

-Digitalisering är en av starkaste megatrenderna i vår tid. För bygg- och anläggningsbranschen finns en enorm potential i att öka takten vad gäller utveckling av digitala verktyg och arbetssätt. ViAQ ska vara delaktigt i den utvecklingen, säger Anders Berg, vd på ViAQ.

Vad var det som lockade dig till ViAQ?
Önskan om att kommat till ett mindre och mer personligt företag, och såklart erbjudandet om att få vara med att utveckla en ny tjänst inom ViAQ. Något jag ser fram emot med stor spänning och entusiasm. Jag har bara hört gott om ViAQ och att de tar väl hand om sin personal, berättar Jim

Vad gör man som specialist digital projekthantering?
Det innebär bland annat att säkerställa att information från konsulter och entreprenörer levereras så att de passar olika förvaltningssystem och att informationen är möjlig att återanvända. Utbildar och ger förslag på arbetssätt för t.ex. informationsinsamling-, delning och säker informationshantering. Som specialist är du sakkunnig och ser till att arbetsmetodik och befintliga arbetssätt utvecklas, förankras och används. Utmaningen är att få alla att dra åt samma håll, men generellt är de flesta medgörliga.

Viktiga egenskaper?
Att vara social, strukturerad och lyhörd.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Alla kontakter, både internt och externt. Jag är väldigt social och trivs i en samordnande roll där man får hjälpa många, både i stora och små frågor.

Pandemin har medfört att flera av oss fått arbeta hemifrån. Vad tycker du om det?
Som småbarnsförälder tjänar man mycket tid på att jobba hemma, det är värt mycket. Jag förespråkade faktiskt långt innan pandemin om att få jobba hemifrån några dagar i veckan.

Vad gillar du att göra på fritiden?
När Jim berättar att han gillar att fiska hör man tydligt att han kommer från Bohuslän, närmare bestämt från Uddevalla. Fast jag i:ar inte lika mycket som de från Smögen, skrattar Jim. Med en 4-åring och en 14 månaders bebis blir det inte mycket fritid över. Det blir mest att jag går till gymmet och kollar på sport.

-Jim är ett riktigt ess på digital projekthantering och kommer med all säkerhet att göra våra kunder mycket nöjda. Inte desto mindre är han ett energiknippe som sprider god stämning omkring sig vart han än går. Jag ser mycket fram emot vårt kommande samarbete och hälsar honom hjärtligt välkommen till ViAQ, säger Johan Collinder, gruppchef på ViAQ.

Olskroken planskildhet

Tel: +46 10-330 54 30 | E-post: info@viaq.se
Stora Badhusgatan 18-20, 411 21 Göteborg | Vaksalagatan 2, 753 20 Uppsala

 © ViAQ 2021