Nej, inte alls – berättar Karrar Kathem, stolt innehavare av SM-bronset. Däremot har man stor nytta av att vara bra på att lyssna, skapa trygghet i gruppen och att vara ödmjuk.
-Jag har sett team med grymt tävlingsinriktade projektledare som gärna pekar med hela handen, men i slutändan är det de teamen där man respekterar varandra och låter alla få komma till tals som levererar de bästa resultaten, säger Karrar.
Karrar började på ViAQ som projektledare våren 2019. Innan dess har han, trots unga år, hunnit samla på sig erfarenhet från flera av jordens alla hörn. Han föddes i Bagdad, växte upp i Varberg, pluggade i London där han tog en Bachelor i Civil Engineering samt MSc i Structural design / Construction Manangement.
-Det häftigaste med att jobba inom samhällsutveckling är att du är med och skapar något som finns kvar i flera generationer efter dig. Tänk dig känslan av att få peka på en bro och säga ”Den har jag varit med om att bygga!”. Det är verkligen coolt, säger Karrar med stolthet.
-Jag upplever att om du visar engagemang och vilja så finns det stora möjligheter att utvecklas och växa på ViAQ. Anders, vd på ViAQ, har en grundinställning att när medarbetarna växer – växer bolaget. Ett exempel på det var när jag och min fru funderade på att flytta till Stockholm, min fru kommer därifrån. Ungefär samtidigt berättade Anders att han planerade att expandera företaget på östkusten. Kort därefter fick jag förtroendet att vara med och bidra till att bygga upp ViAQ i Stockholm, säger Karrar.
Just nu är Karrar involverad i byggnationen av ny Tvärbanan Kistagrenen med Trafikförvaltningen Stockholm som kund. Projektet består av en åtta kilometer lång tvärbana som går genom tre kommuner, tio hållplatser samt anslutning till T-bana, pendeltåg, buss och flygplats.
-Arbetet består av en härlig blandning av att både sitta inne på kontoret och planera, strukturera och följa upp, men också att få vara med i ”direktsändning” ute i produktionen, avslutar Karrar.
Visste du att en vanlig devis i varpakretsar är: Kasta inte skräp – kasta varpa