Ruben Jerkefjord – ny projektledare på ViAQ

Ruben Jerkefjord

Den 15 augusti började Ruben Jerkefjord som projektledare på ViAQ. Ruben har en gedigen erfarenhet från byggbranschen och kommer närmast från Västfastigheter där han arbetat som projektledare. Dessförinnan har han bland annat jobbat med konstruktion i olika roller på Sweco samt haft roller som inköpsansvarig och marknadsansvarig inom industriellt husbyggande.

Rubens första projekt på ViAQ är Spetsbågen, ett utvecklingscentrum för framtidens transportlösningar, med Volvo som beställare.

Vad är det roligaste med ditt arbete?
-Dels är att det att man får jobba med helhetsbilden och vara generalist – du fokuserar inte på en del eller en detalj, men även det sociala samspelet. Att få bygga upp ett välfungerande team genom att jobba med gruppdynamiken, hitta varandras styrkor och förstå varandras svagheter etc., det triggar mitt lösningsorienterade sinne, berättar Ruben.

Vad är den största utmaningen?
– Balansen mellan tid, kostnad och resultat. Hur lång tid får det ta, hur mycket får det kosta och vad ska vi prestera. Här är dialogen superviktig mellan alla parter för att uppnå de bästa resultaten.

Hur hamnade du i byggbranschen?
-Jag började min yrkeskarriär som VVS-innesäljare för att sen gå över till att sälja kök och byggmaterial, och efter ett par år bli inköpsansvarig på ett prefabföretag. När finanskrisen kom blev jag varslad och valde att sätta mig på skolbänken och plugga till byggingenjör på högskolan i Borås. Och på den vägen är det.

Vad var det som lockade med ViAQ?
-Jag tilltalades av attityden att det är viktigt att personalen trivs för att kunna leverera ett högt kundvärde. Kikade lite på hemsidan och gillade vad jag såg. När jag sen kom i kontakt med Anders personifierade han orden och efter drygt en vecka har jag träffat flera kollegor som ytterligare bekräftat att det stämmer.

Vad gillar du att göra på fritiden?
-Jag har hela paketet – villa, Volvo och vovve, skrattar Ruben. Tre barn, varav en är utflugen, bor i en villa i Vårgårda, kör Volvo och så har vi Tage, som är en dvärgschnauzer. Nu när barnen är stora finns det mer tid för fritidsintressen som cykla och löpning tillsammans med min fru. Ett stort intresse som vi har gemensamt är också att laga mat. Vi testar gärna att laga nya rätter från alla världens hörn.

Olskroken planskildhet

Tel: +46 10-330 54 30 | E-post: info@viaq.se
Stora Badhusgatan 18-20, 411 21 Göteborg | Vaksalagatan 2, 753 20 Uppsala

 © ViAQ 2021