Robin Wandeby – ny på ViAQ

Robin 2

Från yrkesarbetare till byggledare. Robin Wandeby började sin yrkeskarriär inom byggbranschen som yrkesarbetare för att sedan bli arbetsledare. Hans nyfikenhet och vilja att lära sig nya saker tar honom till nya utmaningar. I november börjar han som byggledare på ViAQ.

Vad ser du mest fram emot i din nya roll?
-Jag ser fram emot att få en övergripande bild av projektet. Som arbetsledare har du ett smalare perspektiv och mer fokus på din del. Jag ser också fram att få lära mig en massa nya saker och att kunna påverka projektets framdrift på ett annat sätt än vad jag kunnat tidigare.

Vad kan du bidra med?
-För mig är en bra byggledare någon som förstår både den tekniska och teoretiska sidan. Ser lösningar och har koll på helheten.  Det är inte alla byggledare som har den bredden. Efter 11 år på entreprenadsidan, främst på NCC, kan jag bidra med det tekniska perspektivet. Mitt första projekt som byggledare blir Västlänken – Haga station.

Varför valde du ViAQ?
– ViAQ består av ett härligt gäng där laget går före jaget. Ett företag där de sätter värde i och tar hand om sina medarbetare. Jag vill vara en del av den familjära kultur som jag upplever finns på ViAQ.

Hur hamnade du i bygg- och anläggningsbranschen?
-Jag är praktiskt lagd och gillar att skapa saker. Vill gärna med blotta ögat kunna se resultatet av mitt arbete. Jag gillar att arbeta utomhus och träffa en massa nya människor.

Hur tillbringar du din fritid?
-Med två små barn är det fullt ös hela tiden. Jag gillar också att träna på gym, heja på Blåvitt och resa. Min drömresa är till något varmt och gott ställe som Zanzibar eller Maldiverna.

Olskroken planskildhet

Tel: +46 10-330 54 30 | E-post: info@viaq.se
Stora Badhusgatan 18-20, 411 21 Göteborg | Vaksalagatan 2, 753 20 Uppsala

 © ViAQ 2021