Ny på ViAQ

Jonas Edelberg

ViAQ har anställt Jonas Edelberg som projektledare.

Rekryteringen är ett led i att stärka ViAQs erbjudande att tillhandahålla professionell projektledning med kvalitet och kundens mål i fokus.
Jonas kommer närmast från Crabat Bygg- och Projektledning. Han har även ett antal års erfarenhet från entreprenadsidan, där han bland annat jobbade som entreprenadingenjör och blockchef på NCC. Jonas breda erfarenhet tillsammans med ett härligt driv och en hög social kompetens gör att han kan axla roll efter behov.

Vad var det som lockade dig till ViAQ?
-Det var ViAQs inkluderande ledarskap och sättet de har lyckats med sammanhållningen i gänget trots att alla jobbar som konsulter ute på olika uppdrag.

Vad ser du fram emot i rollen som projektledare på ViAQ?
-Jag ser fram emot att lära känna nya människor. De jag träffat hittills har varit jättetrevliga. Sen ser jag fram emot att utvecklas i min roll och fortsätta att utmanas.

Vad är det bästa med att jobba som projektledare?
-Det bästa är alla härliga människor jag får jobba tillsammans med. Att få jobba i frihet under eget ansvar. Bredden på arbetsuppgifter. Just nu är jag aktiv i projektet ”Gång- och cykelvägar i väst” med Trafikverket som beställare. Här får jag möta en massa olika typer av människor i olika skeden som t.ex. de som skapar de övergripande projektmålen, specialister, allmänheten och produktionspersonal.

Hur hamnade du i bygg- och anläggningsbranschen?
-Det var lite av en slump. Efter gymnasiet hamnade jag på Volvo och blev inspirerad av en arbetsledare att plugga vidare. Det blev Tekniskt basår på Chalmers och senare Väg & Vatten med inriktning management inom byggsektorn.

Du har en master i management, hur kommer det sig?
-Jag är sedan länge fascinerad av olika ledarstilar. Vad är det som gör att vissa ledare engagerar mer än andra, hur samlar man gruppen och hur man leder och utvecklar organisationer med engagerade och välmående medarbetare. Detta gör att jag förstår vikten av fungerande team och drivs av att skapa helhetsleveranser snarare än individuella prestationer.

Vad gillar du att göra på din fritid?
-Min fritid spenderar jag helst med min familj, min fru Anna och min två barn Ylva och Lovisa, samt med vänner. Har ofta något projekt igång hemma, gärna ute i trädgården. Tycker om friluftsaktiviteter och segling. Har tidigare tävlat, då på amatörnivå, i segling.

-Jonas är ett starkt tillskott till gruppen av flera skäl. Dels är han en professionell projektledare ända ut i fingerspetsarna som kommer att göra ett bra jobb ute hos våra kunder. Men framför allt är han en riktigt härlig kille som jag ser mycket fram emot att samarbeta med framöver. Jag hälsar honom varmt välkommen till ViAQ, säger Johan Collinder, gruppchef på ViAQ.

Olskroken planskildhet

Tel: +46 10-330 54 30 | E-post: info@viaq.se
Stora Badhusgatan 18-20, 411 21 Göteborg | Vaksalagatan 2, 753 20 Uppsala

 © ViAQ 2021