Miljöspecialist Lovön

Vi erbjuder konsulttjänster inom projektledning och digitalisering

Inför en föräldraledighet söker vi en miljöspecialist till ett vägprojekt på Lovön. Du kommer ingå i Trafikverkets byggledarorganisation och därmed arbeta på beställarsidan.

För att underlätta överlämningen kommer du att arbeta parallellt med nuvarande miljöspecialist under minst en månad. Tillträde snarast men senast 1 februari 2022. Totalt 14 månader med möjlighet till förlängning.

Uppdraget innebär att du jobbar som miljöspecialist för två av entreprenaderna för delprojektet Ekerövägen inom E4 Förbifart Stockholm. Det är en trafikplatsentreprenad där E4 Förbifart Stockholm ansluter till Ekerövägen vid Trafikplats Lovö, samt en vägetapp mot Ekerö centrum där Ekerövägen ska breddas och en ny öppningsbar bro anläggas vid Tappström.

Som miljöspecialist ansvarar du för frågor rörande buller, vattenhantering, masshantering, föroreningar, kemikalier, klimat m.m. Arbetet är varierat med både lugnare arbeten som löpande rapportering internt och mot tillsynsmyndigheter, samt snabba frågor som behöver lösas snabbt då projektet befinner sig mitt i produktion. Som miljöspecialist är det viktigt att ha bra kontakt med samtliga inblandade för att få en gemensam syn och förståelse för de krav som ställs kring miljö. Detta är en viktig fråga då stora entreprenaderna ligger inom skyddsvärda områden som omfattas av Lovö naturreservat, världsarvet Drottningholm samt inom Östra Mälarens vattenskyddsområde.

Du har sedan tidigare att arbetat som miljöspecialist alternativt miljösamordnare. Erfarenhet från tillsynsmyndighet kan också uppfylla de krav som ställs. Du har en högskole- eller universitetsutbildning och minst 3 års erfarenhet. Som person är du lyhörd och lösningsinriktad samt gillar att samverka. Det finns möjlighet att genomföra del av uppdraget på distans men merparten av tiden bör förläggas till arbetsplatsen.

Är du intresserad av att söka tjänsten, kontakta
Marie Börnell
Vd/ Miljökonsult
E-Post: marie.bornell@viaq.se
Telefon: 0734 122 642

Varmt välkommen med din ansökan!

Olskroken planskildhet

Tel: +46 10-330 54 30 | E-post: info@viaq.se
Stora Badhusgatan 18-20, 411 21 Göteborg | Vaksalagatan 2, 753 20 Uppsala

 © ViAQ 2021