Michael Jernstedt – ny på ViAQ

Michael Jernstedt

ViAQ stärker upp med Michael Jernstedt som ny projekteringsledare inom järnväg. Michael har en bred erfarenhet från järnvägsprojektering och kommer närmast från COWI, där han arbetat som gruppchef inom järnväg.

Michael är utbildad högskoleingenjör och den röda tråden genom hans yrkeskarriär har varit järnväg. Han gillar verkligen att få vara med och se stora järnvägsprojekt växa fram, och det är något han får göra på sitt första uppdrag på ViAQ, som projekteringsledare BEST för Peabs uppdrag – E01 Olskroken planskildhet. BEST står för bana, el, signal och tele, det arbetet som måste till för att tågen ska kunna börja rulla.

–Jag har blivit otroligt väl mottagen av både mina kollegor från ViAQ och från Peabs personal. Att jag dessutom sitter på projektkontoret med hela projektorganisationen gör att jag får vara mitt i händelsernas centrum och se anläggningen växa fram vilket är väldigt roligt, säger Michael.

Det bästa med ditt jobb?
– Det bästa med mitt jobb är mötet med alla olika människor. Här är vi ett stort gäng från Peab, Trafikverket och WSP. Alla med olika spetskompetenser som tillsammans samverkar och bygger något som människor kommer att bruka i flera 100 år framåt. Det är häftigt, säger Michael.

Varför ViAQ?
– Det jag fastnade för med ViAQ var den familjära stämningen, ett företag där man värnar om varandra och det finns ett stort engagemang för medarbetarna. Och när uppdraget för PEAB dök upp så gick det inte att tacka nej. Det är verkligen superspännande, säger Michael.

Om Michael
Michael är en äkta västgöte, född och uppvuxen i Vedum. Efter värnplikten blev det studier på högskolan i Halmstad och därefter styrde kosan mot Göteborg, där han nu bor tillsammans med fru och två små barn.

Olskroken planskildhet

Tel: +46 10-330 54 30 | E-post: info@viaq.se
Stora Badhusgatan 18-20, 411 21 Göteborg | Vaksalagatan 2, 753 20 Uppsala

 © ViAQ 2021