Kocken som blev byggledare

Björn Mogren

Han älskade matlagningen men fick inte ihop livspusslet.

Även om Björn Mogrens karriär som kock var kort har han aldrig ångrat att han lade ner stekspaden och satsade på en karriär som byggledare. Som byggledare har han stor frihet under eget ansvar och en rad omväxlande arbetsuppgifter. Den viktigaste uppgiften är att vara en sammanfogande länk mellan beställaren och entreprenören och därigenom skapa framdrift i projektet.

Mycket av tiden läggs ute på byggarbetsplatserna. Något som Björn uppskattar då han gillar att vara ute. Just nu är Björn involverad i uppdrag för Partille Kommun och Park & Naturförvaltningen i Göteborg. Det gäller att ha fullt fokus på en arbetsuppgift i taget istället för att försöka lösa flera olika uppgifter samtidigt. – Efter t.ex. ett byggmöte försöker jag skriva protokollet direkt efteråt innan jag ger mig in på nästa uppgift, berättar Björn.

-Åren har lärt mig att du kommer oerhört långt i livet genom att vara ödmjuk och lyhörd mot din omgivning och alltid göra ditt bästa. Då stor del av min dag består av att få människor att samarbeta är det viktigt att lyssna på vad var och en har att säga, se till att alla har rätt förutsättningar och framför allt vara lösningsorienterad, berättar Björn.

Björn är mycket uppskattad och har stor förtroende hos sina beställare vilket gör att han får ta mycket ansvar. -Jag gillar att få ta ansvar. Dels för att det är en bekräftelse på att jag gör ett bra jobb och dels för att för att det får mig att utvecklas. Och är det något så har jag engagerade chefer som alltid tar sig tid för mig. På ViAQ får man stöd att utvecklas, det är du själv som sätter begränsningarna. Inom kort kommer jag t.ex. att gå en utbildning i entreprenadbesiktningar, berättar Björn.

Trots full fart på jobbet finns det mycket energi kvar efter en arbetsdag. Snart är det dags att så tomatfrön som ska få växa och frodas i ett växthus som Björn kommer att bygga av gamla fönsterrutor. Matintresset finns fortfarande kvar och i dag lär han sina barn att laga mat. -Jag och min fru, som också är utbildad kock, tycker att det är viktigt att de lär sig laga nyttig och god mat. Fast jag får inte alltid medhåll från vår 15-åriga dotter, skrattar Björn.

Olskroken planskildhet

Tel: +46 10-330 54 30 | E-post: info@viaq.se
Stora Badhusgatan 18-20, 411 21 Göteborg | Vaksalagatan 2, 753 20 Uppsala

 © ViAQ 2021