Kenneth Zelander är bra på massor

Kenneth Zelander

Ny ViAQ-representant i Stockholm. Kenneth Zelander började på ViAQ i september och har efter 25 år i branschen en bred kompetens i byggprocessens alla led. Han har tidigare bland annat jobbat som affärsområdeschef på Sweco, projektledare COWI, upphandlare på Skanova och beställare på Trafikverket, men även som arbetschef på Skanska.

Vill vara med där det händer

Efter många år som chef för projekt och uppdragsledare längtade Kenneth ut till projekten. Tillsammans med Anders Berg, vd på ViAQ, hittade de en lösning som passar båda. Och idag är han med i händelsernas centrum som projektledare för masshantering på Trafikverkets projekt Tvärförbindelse Södertörn. Där tar han fram en strategi för programmets masshantering som sedan ska implementeras och utvecklas.

Generalist specialiserad på kvalificerad projektledning och upphandling

Kenneth är i grunden civilingenjör inom väg och vatten och även om uppdragen har varierat har projekt inom anläggningsbranschen följt som en röd tråd i karriären. Han har haft olika roller i större infrastrukturprojekt och ser sig själv som en generalist, då han ofta ansvarat för att definiera, strukturera, utföra och leda. Han har med åren samlat på sig specialistkunskaper för att ta sig an uppdrag som projektledare, upphandlare, strategiansvarig, PMO-ansvarig och interimchef.

Det började med att bygga kojor

Redan som liten fascinerades Kenneth av byggnadskonsten och var jämt ute och byggde kojor och anlade dammar i diken. Att det blev tekniskt gymnasium och sen studier på Väg och vatten var det väl ingen som blev förvånad över. Idag bygger Kenneth inte så mycket själv, men erfarenheten från olika roller har gett honom ett bra helhetstänk för att strukturerat hitta smarta lösningar. Han är också bra på dialog och skapa bra laganda. Något som han tycker är otroligt roligt och viktigt.

Fotboll och fjällen finns på listan för återhämtning och energipåfyllning

Med fotbollsintresserade barn behöver man aldrig vara orolig för en sysslolös fritid. Hela familjen följer dessutom allsvenskan. Fjällen är ett ställe där Kenneth trivs som fisken i vattnet. Det blir vandring, mountainbike, fiske och på vintern även skidåkning, helst på längden.

Olskroken planskildhet

Tel: +46 10-330 54 30 | E-post: info@viaq.se
Stora Badhusgatan 18-20, 411 21 Göteborg | Vaksalagatan 2, 753 20 Uppsala

 © ViAQ 2021