Johanna Landström – ny på ViAQ

Johanna Landström

Johanna Landström är ny projektingenjör på ViAQ och hennes första uppdrag är för Trafikverket med att planera och bygga ut gång- och cykelvägnätet i Västra Götaland och Halland.

-Det är ett roligt uppdrag för att människorna som bor i samhällena som berörs är så otroligt tacksamma för att trafiksäkerheten höjs och det blir säkrare för deras barn att ta sig till skola och fritidsaktiviteter. Det gör mig stolt och glad att få vara med och bidra till något viktigt, berättar Johanna.

Från detaljhandeln till infrastruktur
Johanna började sin yrkeskarriär som sales advisor inom detaljhandeln, innan hon satte sig på skolbänken och läste industriell ekonomi på Högskolan i Borås. Därefter fick hon jobb på Akademic Work som projektingenjör. Där jobbade hon bland annat med stora järnvägsprojekt för Trafikverket. -Den gemensamma nämnaren mellan mina olika yrkeskarriärer är mötet med människor, berättar Johanna. -Och det är just det som ger mig energi i arbetet.
Det hörs på namnet
-Jag kände mig välkommen direkt när jag kom i kontakt med ViAQ. En stark gemenskap och en familjär känsla av att det är vi och inte vi och dom. Det hörs ju på namnet Vi  AQ, skrattar Johanna.
-För mig är det viktigt att det känns rätt i magen när jag väljer arbetsgivare och det gjorde det verkligen. Cheferna Johan Bengtsson, Johan Collinder och Anders Berg är grymma på att inkludera och visa att de bryr sig om mig. Hur jag mår och att arbetet ska fungera med livet.
Vill utveckla och utvecklas
-Det bästa med att jobba som projektingenjör är att få jobba i team och känslan av att göra något viktigt. Få vara delaktig i olika processer och utvecklas som konsult samtidigt som jag får vara med och utveckla samhället.
Hämtar energi från havet
Johanna älskar havet och spenderar så mycket som möjligt av sin lediga tid i svärföräldrarnas hus på Källö Knippla. Med två små barn står familjelivet högt på agendan, men finns det tid tar Johanna gärna en padelmatch med tjejkompisarna.

 


ViAQ är ett konsultföretag inom samhällsutveckling som erbjuder ett brett spektrum av tjänster inom projektledning, miljö och hållbarhet, samt digitalisering. Vi startade 2011 och sysselsätter idag cirka 35 konsulter. Vi utvecklar människor som bidrar till samhällsutvecklingen. Det gör vi genom att kontinuerligt utveckla vår kompetens och vara öppna för nya idéer. I ett företag där du som anställd har möjlighet att påverka din arbetssituation och utveckling.

Olskroken planskildhet

Tel: +46 10-330 54 30 | E-post: info@viaq.se
Stora Badhusgatan 18-20, 411 21 Göteborg | Vaksalagatan 2, 753 20 Uppsala

 © ViAQ 2021