Joela – ny på ViAQ

Joelanypaviaq21

Från hösten 2020 erbjuder ViAQ tjänster inom miljö och hållbarhet. En satsning som fallit väl ut och det är med stor glädje vi nu kan presentera ytterligare en kollega, Joela Borgryd Stoltz, som ny miljösamordnare hos oss på ViAQ.

Hur kom det sig att du blev miljösamordnare?
-Jag har alltid varit intresserad av miljö och natur. Under gymnasiet insåg jag att man kan jobba med miljö på heltid. Valet blev därför Samhällsvetenskapligt miljövetarprogram på Handels i Göteborg med inriktning företagsekonomi. Efter högskolan har jag arbetat som miljösamordnare på ett byggnadsställningsföretag.

Vad är det roligaste med ditt yrke?
-Det roligaste är att få vara med och påverka och bidra till miljömässiga förbättringar i sättet vi bygger infrastruktur i Sverige. Sen är det kul att få lära sig nya saker.

Varför ViAQ?
-ViAQ är ett företag där man står nära varandra, som i en familj. En arbetsgivare med många bra förmåner. Här tar man hänsyn till individen och ser medarbetarnas engagemang som företagets viktigaste resurs.

Varifrån hämtar du din energi?
-Energi får jag av att vara ute i naturen. Jag gillar att vandra och har gått leder som Dalslands- och Bohusleden och skulle gärna vandra i Norrland i sommar. Att få vara tillsammans med min familj ger mig också energi.

Om du skulle ge ett hållbarhetstips?
-Det är svårt att ge bara ett tips. Då får det bli att ha koll på vart du sparar dina pensionspengar. Se till att pengarna sparas i hållbara fonder. Det gör stor påverkan på kort tid.

“Varmt välkommen till ViAQ Joela. Härligt att miljögruppen nu utökats med ytterligare en medarbetare!” Marie Börnell

Olskroken planskildhet

Tel: +46 10-330 54 30 | E-post: info@viaq.se
Stora Badhusgatan 18-20, 411 21 Göteborg | Vaksalagatan 2, 753 20 Uppsala

 © ViAQ 2021