Felix, ny på ViAQ

Felix Lejonmark

ViAQ har rekryterat Felix Lejonmark för att augusti gå in i masshanteringsuppdraget inom projektet Västlänken Olskroken planskildhet. Felix kommer närmast från Academic Work där han var aktiv som projektingenjör i projektet Hamnbanan, järnvägslänken för gods till och från Göteborgs Hamn.

– ViAQ är ett företag där det finns möjlighet att vara med och påverka sin egen arbetssituation samt engagera sig i företagets utveckling, vilket lockade mig. ViAQ har även en bred portfölj av spännande uppdrag och jag fick en känsla av att medarbetarna trivs väldigt bra, säger Felix.

Felix kommer från Jönköping och flyttade till Göteborg för att studera samhällsbyggnadsteknik på Chalmers. Han har alltid gillat teknik och människor därför föll valet att jobba med samhällsbyggnadsfrågor sig helt naturlig. 2019 var han klar med studierna men trivdes så bra i staden att flytten tillbaka får vänta ett tag.

Det bästa med ditt jobb?
-Eftersom jag är en lagspelare är det att få jobba i team där vi stöttar varandra. Vara insatt och ordentligt påläst i många frågor, för att kunna ta fram riktigt bra underlag att ta kloka beslut utifrån. Jag triggas av att få ta ansvar och att vara med och bidra till samhällsutvecklingen.

Inte rädd för att fråga
Felix vill hela tiden lära sig nya saker och hans bästa tips för att lära sig så mycket som möjligt är att skapa informationsutbyte med sina kollegor. Frågor som ”hur har ni jobbat med detta tidigare”, eller ”skulle man kunna lösa detta problem genom att göra si eller så” är frågor som ofta skapar givande samtal.

Nästa steg
-Johan Collinder, som idag jobbar med masshantering för Västlänken kommer att lära upp mig så jag kan ta över. ViAQ har ansvarat för masshanteringen i tre år, så det finns mycket att lära. Något jag ser mycket fram emot. Ett spännande projekt med flera tekniska utmaningar, anläggning, järnväg och två stora tunnelprojekt.

Familjen är viktig
-På fritiden är det full fart. Innebandy på divisionsnivå, padel och löpning. Jag har alltid sysslat med lagidrotter och att vara en del i ett sammanhang är viktigt för mig. Både jag och min fru gillar att umgås mycket med våra familjer, så det är ofta full fart hemma hos oss.

-Felix är en ambitiös och mycket sympatisk ung man som jag ser stor potential i. Jag ska lära honom allt jag kan om masshantering och är övertygad om att han kommer att axla uppdraget på ett exemplariskt sätt. Varmt välkommen till ViAQ Felix, det ska bli roligt att jobba sida vid sida med dig, säger Johan Collinder, gruppchef på ViAQ.

Olskroken planskildhet

Tel: +46 10-330 54 30 | E-post: info@viaq.se
Stora Badhusgatan 18-20, 411 21 Göteborg | Vaksalagatan 2, 753 20 Uppsala

 © ViAQ 2021